Hvem er OZ7OU

Min nu afdøde broder OZ8PV smittede mig fra barnsben med radio bacillen. Som 14årig fik jeg min licens med forældres tilladelse. Jeg var oppe og bestod A prøven i Juni måned og jeg kunne ikke forstå at der ikke komme en sendetilladelse og ville ringe ind til post og Telegrafvæsenet men det forbød mine forældre,” da man ikke generer embedsmænd” og specielt ikke da min far var tjenestemand ved KTAS.
JULEAFTEN FIK JEG MIN LICENS SOM GAVE I EN LILLE ÆSKE.
Samme år fik jeg en underskrevet lærekontrakt med Holbæk Radio næsten 4 år før jeg var færdig med skolen. I læretiden var jeg formand for Holbæk EDR afdelingen og havde godt gang i at være radio amatør. Jeg var nr. 2 i Danmark der fik special tilladelse til at køre RTTY.
Efter læretiden en kort ansættelse ved Danmarks Radio på Drejervej laboratoriet på Nørrebro, inden jeg kunne starte på at læse til svagstrøms Ingeniør på København Teknikum, men da jeg fandt ud af der var et nyoprettet Teknikum i Sønderborg, en by jeg holdt meget af efter fire gange på radioskolen i læretiden, så blev det Sønderborg Teknikum jeg tog ned til fra 1964-1967.
Efter veloverstået eksamen startede så erhvervs karrieren, som kan læses via linket nedenstående.
OZ7OU CV
Igennem årene har der ikke været vild aktivitet i æteren med kalder OZ7OU, dog har der været en del RTTY kørsel med fjernskriveren GNT-5, som var dansk udviklet og produceret og som kun danske amatører havde. Begge to er nu overdraget til Datahistorisk forening. Der blev mere rodet med teknikken og her var det mest SSTV, længe før der var PC’er tilgængelig. Jeg kørte SSTV med en Rockwell AIM 65 og monitorer med grøn phosphor og lang efterglød. Da lejligheden bød sig købte jeg et print i USA og byggede en PC som senere viste sig at være en IBM clone, nogen tid før de bragte AT’en på markedet. Mit første ophold i Aalborg, medens jeg arbejde på SP Radio, fra 1971 til 1976, var medens vi i EDR Aalborg afdeling boede på Vandrehjemmet, og da vi ikke kunne være der mere, holdt klubben til i min kælder i Drastrup, medens vi istandsatte  Forchhammervej, hvor klubben er nu.
En årrække med megen travlhed og fravær fra Aalborg/Nordjylland gjorde at besøgene var sjældne, udover sommerlejrene i Tranum, men da jeg i 1985 kom til Dancall i Pandrup blev der hen ad vejen tid til at komme i klubben igen, og nu til dags meget ofte.
Opdateret 3/11/2016